Update bestuur 11-12-2020

Update van het TCT bestuur

Aanmelding voor de jaarlingen geboren in 2019 sluit 31-12-2020!

  • Momenteel meer dan 200 aanmeldingen
  • Nederlandse eigenaren super enthousiast
  • Duindigt en Alkmaar naast Wolvega nu ook ‘Partner-baan’ van TCT
  • Verregaande gesprekken met banen in aangrenzende landen om deel te nemen
  • Estra 12e koers toegevoegd uitsluitend voor merries

Nog enkele weken en dan sluit de aangifte voor de eerste TCT jaargang. Bent u eigenaar of trainer van een jaarling dat NIET-NEDERLANDS geregistreerd is? Ga naar de website en meld uw paard aan!

Deelname aan TCT is een unieke kans om uw paard te laten lopen in 12 klassieke, en 12 satelliet koersen, met een totaal prijzengeld van 415.000 euro exclusief fokpremie.

Nederlands geregistreerde jaarlingen, plus alle bij het NDR in ‘stamboek buitenlandse paarden’ opgenomen buitenlands geregistreerde jaarlingen, zijn automatisch ingeschreven. Mocht u NIET willen meedoen met uw paard, dan dient u zich voor 31.12.2020 uit te schrijven. Op dit moment hebben wij slechts 1 uitschrijving en wij hopen dan ook dat een ieder achter dit plan gaat staan. Houdt u er rekening mee dat volgend jaar, het 2-jarige seizoen, de bestaande stakes-koersen voor 2-jarigen, en de Owners Cup, komen te vervallen. TCT koersen komen hiervoor in de plaats. Voordeel bij de TCT koersen is echter dat het prijzengeld veel hoger is, en een gedeelte van het prijzengeld gefinancierd word uit sponsoring! Late-entry is niet mogelijk.

Naar aanleiding van de persconferentie vorige maand ontvingen wij vele positieve reacties: niet alleen van eigenaren en trainers van Nederlandse paarden, maar ook van eigenaren en trainers met buitenlands geregistreerde paarden. Zij hoeven nu niet meer naar het buitenland om met hun jonge paarden deel te nemen aan grote koersen.

Grote koersen, met volle velden en veel prijzengeld, dicht bij huis!

Na de persconferentie kwamen er ook (enkele) kritische vragen:

  1. Te weinig mogelijkheden voor merries
  2. Waarom doet Alkmaar niet mee, en zullen er überhaupt ook koersen op Duindigt verreden worden?

Er is vanuit het TCT bestuur geanticipeerd op de bovenstaande punten:

  1. Er komt een 12e (extra) koers voor 4-jarige merries

Dit betekent dat er van de 12 klassieke koersen nu 2 gereserveerd zijn voor merries: De Derby der Lage landen (3-jarig) en de Speedy Volita Trofee (4-jarig).

Bovendien worden zowel het Criterium der 3-jarigen en 4-jarigen, bij voldoende startaangiftes, gesplitst in een merrie en een hengsten/ruin afdeling.

  1. Alkmaar en Duindigt worden TCT Partner

De SEDA verheugt zich erop dat zij ‘host’ gaan worden van het Stayerskampioenschap der 4-jarigen. Voor ‘Alkmaar’ betekent dat, qua prijzengeld (20.000 euro), dit verreweg de hoogst gedoteerde koers ooit zal worden in de meer dan 100 jarige geschiedenis van de drafbaan in Alkmaar! Daarnaast zal er ook een satelliet koers worden verreden in de ZEturf Arena.

Renbaan Duindigt zal in ieder geval een hoog gedoteerde 3-jarige koers (en een satelliet koers) gaan organiseren. Deelname aan TCT is een mooie opsteker, die hopelijk een positieve impuls zal geven aan de herontwikkeling van de baan in Wassenaar.

VP Wolvega wordt de baan waar de Derby’s der Lage Landen zullen worden gehouden. Dit doet recht aan de baan die Europees gezien als één van de mooiste en meest professionele banen wordt beschouwd.

Op dit moment is het bestuur nog in gesprek met meerdere banen in omliggende landen. Zeker is dat er in ieder geval een hoog gedoteerde 3-jarigen koers in Duitsland zal worden verreden.

TCT is positief gestemd en heeft alle vertrouwen in de toekomst van de drafsport in Nederland. NDR, Banen, ZEturf, Fokkersvereniging en VDRP staan achter onze plannen!

Ondersteun onze mooie sport en schrijf de komende dagen uw paard(en) massaal in! Alle informatie vindt u op onze website: TROTTINGCLASSICSTOUR.NL

Wij rekenen op u!

“ Het is een fantastisch plan. Onze nationale klassiekers worden hoger gedoteerd en de NL-paarden kunnen ook aan de TCT-klassiekers meedoen, waardoor onze jaarlingen mogelijk meer opbrengen.

Een mooie stimulans om meer NL-veulens te krijgen. Het bindt fokkers, die buitenlands fokken, toch aan Nederland, want een Klassieker winnen in eigen land, in aanwezigheid van familie en vrienden, is het toch leukste.

De fokpremies zijn alleen voor de fokkers van de NL-paarden. De Zweedse prijswinnaars krijgen fokpremies uit Zweden.

De Fokkersvereniging hoopt dat het TCT-plan een groot succes wordt en we verheugen ons nu al op de vele mooie klassiekers die we de komende jaren gaan beleven op onze Nederlandse banen”
Hans Huiberts
Voorzitter Fokkersvereniging