Aanleiding

Doelstelling

De belangrijkste doelstelling van de Trotting Classics Tour is het laten groeien van de Nederlandse drafsport waardoor de continuïteit van de sport gewaarborgd blijft!

De aanleiding.
Het plan van TCT  heeft als doel de Nederlandse drafsport een “boost” te geven d.m.v. het genereren van extra prijzengelden voor de klassiekers in Nederland.

Op Frankrijk en Zweden na, hebben alle drafsportlanden grote problemen om voldoende koersdagen te organiseren en velden te vullen. Dit zorgt voor een neerwaartse spiraal van de Europese drafsport in haar geheel die al vele jaren geleden is ingezet. Het gevolg is dat de prijzengelden minimaal zijn geworden. Voor de eigenaren en fokkers van dravers is de drafsport daardoor een hele dure hobby geworden. Het enige wat dit kan veranderen is het verhogen van het prijzengeld. Alleen met meer prijzengeld kan de sport weer groeien.

Laat Nederland hier het voortouw nemen om als eerste drafsportland vooruitstrevend te zijn en in mogelijkheden te denken in plaats van de gebaande paden te blijven kiezen die de sport niet verder helpen.

In dit plan is het de insteek van TCT  om jaarlijks in totaal ruim 500.000 Euro (inclusief fokpremie) te verrijden in de  koersen voor twee-, drie- en vierjarige paarden. Daarnaast en wordt een bijdrage gedaan van 45.000 Euro aan de klassieke (bestaande) koersen voor Nederlandse paarden, om de prijzengelden op te kunnen hogen. Dit betreft de Derby der Vierjarigen, de Derby, Merrie-Derby 3j.), Sweepstakes (2x) de Fokkerstrofee en Productendraverij (Derby der 2-Jarigen). (dit geldt voor de jaargangen 2019, 2020 en 2021)

Aan het concept van minimaal 20 topkoersen met veel prijzengeld wordt bovendien een traject van minimaal Satelliet TCT-koersen op onze Nederlandse banen toegevoegd! Hierdoor krijgt het TCT concept niet alleen ‘diepte’ maar ook ‘breedte’. Vergelijk het met Europa en Champions Leaque voetbal. ‘The Road to Wembley’ word ‘gestretched’. Het hele concept zal hierdoor nog meer aandacht en impact op alle stakeholders in onze sport krijgen.

Zonder Eredivisie geen Champions Leaque en zonder Champions League geen Eredivisie!