Nieuw – TCT Loyaliteitskoersen voor de 4-jarigen

TCT Loyaliteitskoersen voor de 4-jarigen

NIEUW: TCT Loyaliteitskoersen voor de 4-jarigen

In navolging op het succesvolle concept van de RBC Loyaliteitskoersen, waar deelnemers op Alkmaar en Grasbanen beschermd kunnen koersen op Victoria Park Wolvega tegen verhoogd prijzengeld, komen nu ook TCT en Wolvega met een loyaliteitsprogramma voor de TCT- paarden.

Wat houdt dit precies in?

Van november 2023 tot en met maart 2024 zullen er tien extra TCT koersen worden gehouden voor paarden geboren in 2019 die alle inleggelden hebben betaald maar geen TCT- koers hebben gewonnen, of bij de eerste drie zijn geweest in een TCT-klassieker.

Waarom deze tien extra koersen?

TCT wil graag alle eigenaren en trainers van TCT-paarden die alle inleggelden betaald hebben maar niet een TCT-huldiging, de beker en de blauwe sierdeken, of het grote geld konden verdienen, de kans geven om in ‘beschermde koersen’ zonder de toppers van de jaargang te kunnen koersen.

Voor wie?

Alle TCT-paarden geboren in 2019 die alle inlegrondes betaald hebben maar geen TCT (satelliet of selectie) koers hebben gewonnen of bij de eerste drie waren in een TCT-klassieker.

TCT Paarden als Gio Cash, Look Of Love, Julia Sisu, Y Not Diamant, Hurricane, Mick N. Boko en Mr T Starlake mogen dus NIET meedoen!

Daarnaast mogen TCT-paarden met een werkelijke winsom van 20.000 euro (op dag van de aangifte van de betreffende koers) niet meedoen.

TCT Paarden als Max Ocagnes en Magnum De L’iton hebben nooit een TCT-koers gewonnen of waren niet bij de eerste drie in een TCT klassieker, maar hebben wel meer dan 20.000 euro verdiend. Zij mogen dus ook NIET meedoen.

Een pool van ongeveer 80 paarden blijft over die wel mogen meedoen. Binnenkort zullen we deze lijst publiceren op de website trottingclassicstour.com

Om te voorkomen dat één of meerdere paarden deze reeks van tien koersen ‘domineren’, zullen de koersen in verschillende winsommen (tot maximaal 20.000 euro) worden uitgeschreven om zo elk paard een ‘perfecte uitschrijving’ te garanderen. Bovendien worden paarden die in deze cyclus van tien koersen twee koersen hebben gewonnen daarna uitgesloten van deelname.

Wat is de dotering?

 Net als bij de RBC-loyaliteitskoersen is het prijzengeld 3.300 euro (4.400 indien Premium).

De koersen gaan door bij minimaal zeven paarden.

Wat is het inleggeld? 

Net als de bij TCT Satelietkoersen is er geen startgeld verschuldigd