TCT-kampioenen Pierre Sagitz en Robin Bakker gehuldigd

Huldiging eerste TCT-kampioenen!

Afgelopen zaterdag, 5 februari, werden tijdens het online Drafsport Gala op Victoria Park Wolvega, de eerste TCT-kampioenen gehuldigd. Bij de fokkers was Pierre Sagitz het meest succesvol terwijl Robin Bakker als eerste TCT-kampioen bij de pikeurs in de boeken werd bijgeschreven.

De Duitser Pierre Sagitz beleefde wellicht het meest succesvolle jaar ooit. De Duitser bracht zijn merrie Give Me Love in 2018 naar de Italiaan Victor Gio. Dat leverde in 2019 een mooi zwarte hengstje op. Het dier kreeg de naam Gio Cash en werd als jaarling bij Dion Tesselaar in training gegeven.

Al vanaf zijn eerste start ontpopte Gio Cash zich als een groot talent. In het TCT-circuit won hij zowel zijn serie als de finale van de Derby der Tweejarigen. Daarmee verdiende hij 19.750 euro. Dat bedrag was ruim voldoende om zijn fokker tot de beste fokker van het TCT-circuit uit te roepen. Naast de roem ontving Sagitz, een door eigenaar Rolf Andersson beschikbaar gestelde dekbon van Readly Express ter waarde van 10.000 euro!  

Readly Express is één van de meest succesvolle dekhengsten in zijn thuisland Zweden. De voormalig Prix d’Amerique-winnaar leverde daar inmiddels nakomelingen als Calgary Games (1.11,7 – SEK 6.585.000) en Honey Mearas (1.11,5 – SEK 6.321.000) af.

Bij de pikeurs werd Robin Bakker in het zonnetje gezet. Bakker geldt in heel Europa als een toppikeur en ook in het TCT-circuit was de sympathieke Fries zeer succesvol. Hij behaalde vier overwinningen en was daarmee de beste rijder van het eerste TCT-seizoen.

Uit handen van TCT-voorzitter Robin Goudsblom ontving Bakker een door de firma Mira (Peter Ter Borgh / Bas van Noort) beschikbaar gestelde set van 4 trainingspakken!

Met de huldiging van deze twee kampioenen kwam het eerste officiële TCT-jaar ten einde. Een jaar waarin het initiatief de stoutste verwachtingen overtrof. In totaal werden dertien koersen voor tweejarige paarden verreden waarin 143.800 euro aan prijzengeld werd verdeeld.

Ook voor de fokkers bracht dit eerste jaar succes. Niet alleen keerde de TCT-organisatie ruim 14.000 euro fokpremie uit, ook de resultaten op de Wolvega International Yearling Sale lagen significant hoger dan in voorgaande jaren. Daarmee werd de positieve impuls die de Trotting Classics Tour aan de Nederlandse drafsport geeft nog eens extra onderstreept.

Ook het tweede seizoen van de Trotting Classics Tour belooft op voorhand een succes te worden. Het aantal ingeschreven paarden (zowel twee- als driejarigen) is boven verwachting en biedt het circuit een brede basis voor een succesvol vervolg.

We starten het tweede TCT-seizoen op zondag 18 april met een Satellietkoers op de baan van Alkmaar!