Update bestuur 1-1-2021

Update van het TCT bestuur

Readly Express verbindt zich voor driejaar aan de Boko Stables Trotting Classics Tour

Wolvega, Duindigt, Alkmaar, Hamburg en München officieel partner van TCT

Nog een aantal dagen en dan weten we hoeveel jaarlingen er ingeschreven staan in de eerste jaargang van de Boko Stables Trotting Classics Tour! Het programma wordt ondersteund vanuit alle kanten uit de (inter) nationale Drafsport.

Trainers en eigenaren schrijven massaal hun paarden in. Het grootste gedeelte hiervan zijn paarden van Nederlandse eigenaren, en paarden die in Nederland in training staan. Nederlands geregistreerde jaarlingen, plus alle bij de NDR in ‘stamboek buitenlandse paarden’ opgenomen buitenlands geregistreerde jaarlingen, zijn automatisch ingeschreven. Mocht u niet mee willen doen, moet u uw jaarling voor 15 januari officieel uitschrijven.

De positieve ontwikkelingen omtrent TCT blijven in het buitenland niet onopgemerkt.

De banen Hamburg en München zijn onlangs partnerbaan geworden van TCT. Dit geeft trainers en eigenaren nog meer mogelijkheden bij het uitzoeken van de juiste koers(en) bij hun paard(en). TCT wil ervoor zorgen dat de verbinding onder alle drafsport stakeholders groeit, waardoor de drafsport in zijn geheel weer kan gaan groeien!

De 3 jarige TCT koers in München zal in 2022 verreden worden in de periode dat ook het Okoberfest in München gevierd wordt. Een ideale mogelijkheid dus voor alle Nederlandse drafsportliefhebbers om een mooi (lang) weekend in München te gaan verblijven.

Overigens zal circa 85% van het totale prijzengeld verreden worden op Nederlandse banen!

Één van de unieke elementen aan TCT is dat een groot gedeelte van het prijzengeld gefinancierd wordt uit Sponsoring. TCT verwelkomt Van Mossel Autolease (Gold), Hamburg (Platinum) en München (Platinum) als nieuwe sponsoren. In totaal zijn er nu 25 Sponsoren die de komende jaren TCT ondersteunen!

Daarnaast heeft de eigenaar van het fenomeen READLY EXPRESS aangegeven dat hij het TCT programma fantastisch vind, en dit graag wil ondersteunen.

Wat betekent dit concreet?

In 2021,2022 en 2023 wint de meest succesvolle fokker van het TCT-programma een gratis veulengeld van deze bijzondere hengst!

Alle informatie omtrent deze unieke sponsoring vindt u op de website trottingclassicstour.nl

De Boko Stables Trotting Classics Tour kijkt nu al uit naar de eerste koersen die dit jaar verreden gaan worden, en wenst u allen een goede start in 2021

“ Het is een fantastisch plan. Onze nationale klassiekers worden hoger gedoteerd en de NL-paarden kunnen ook aan de TCT-klassiekers meedoen, waardoor onze jaarlingen mogelijk meer opbrengen.

Een mooie stimulans om meer NL-veulens te krijgen. Het bindt fokkers, die buitenlands fokken, toch aan Nederland, want een Klassieker winnen in eigen land, in aanwezigheid van familie en vrienden, is het toch leukste.

De fokpremies zijn alleen voor de fokkers van de NL-paarden. De Zweedse prijswinnaars krijgen fokpremies uit Zweden.

De Fokkersvereniging hoopt dat het TCT-plan een groot succes wordt en we verheugen ons nu al op de vele mooie klassiekers die we de komende jaren gaan beleven op onze Nederlandse banen”
Hans Huiberts
Voorzitter Fokkersvereniging