Persbericht Hamburg

Drafbaan Hamburg wordt partner van de Trotting Classics Tour!

2-jarige en een 3-jarige klassieke TCT koers op de baan van Hamburg

 De komende jaren worden er op de drafbaan Hamburg Bahrenfeld meerdere TCT koersen verreden. Zo zullen er in 2021 en 2022 een klassieke 2-jarige koers, en in 2022 en in 2023 een klassieke 3-jarige koers gehouden worden. Daarnaast zal de drafbaan meerdere TCT satelliet koersen organiseren.

Baanmanager Peter Weihermüller is trots dat zijn baan partner van TCT is geworden.

“Gelijk bij het eerste contact dat wij hadden met de initiatoren van het TCT programma waren wij als drafbaan enthousiast. Het TCT programma is een super initiatief met nieuwe perspectieven voor paardeneigenaren, fokkers, trainers, drafbanen en de drafsport in het algemeen. Wij zijn blij dat wij deel gaan nemen aan dit mooie circuit.”

De drafbaan Hamburg-Bahrenfeld, met een 130 jarige historie, is een drafbaan met een mooie accommodatie en een prachtige sintelbaan. Het ligt gunstig gesitueerd voor onder andere de Duitse, Nederlandse, Belgische, Deense en Zweedse trainers van harddravers.

Robin Goudsblom, voorzitter van TCT, is bijzonder verheugd over de komende samenwerking met Hamburg. “De Drafbaan Hamburg past perfect bij het idee van TCT: de baan heeft een goede naam in Europa, het management is zeer enthousiast, de baanorganisatie is bereid om dit plan mede te ondersteunen. Het geeft TCT een internationale uitstraling en biedt de trainers meer mogelijkheden bij het uitzoeken van de juiste koers(en) bij hun paard(en).”

De banen Wolvega, Alkmaar en Duindigt zijn naast Hamburg ook partnerbaan van TCT.

Het TCT programma is een nieuw klassiek circuit voor 2-,3- en 4-jarige paarden met 12 klassieke koersen en 415.000 euro prijzengeld per jaargang. Daarnaast omvat het programma 12 satellietkoersen. Aan deze 24 koersen kunnen paarden van alle nationaliteiten (die ingeschreven staan in het TCT programma) deelnemen. Bijzonder aan dit concept is dat een substantieel deel van dit bedrag (circa 150.000 euro per jaar) opgehoest wordt door diverse sponsoren en baanorganisaties.

Voor meer  informatie: www.trottingclassicstour.nl